Belang goed hondenkussen

De hond heeft net als de mens behoefte aan een goed bed na een lange dag van avonturen en gesnuffel. Maar waarom is het nou zo belangrijk en wat zijn de dingen waar we op moeten letten: Het is belangrijk dat de hond zich comfortabel voelt op het kussen zodat hij optimaal tot rust komt en dat het lichaam goed ondersteund wordt. Hierdoor staat de hond na het slapen uitgerust en makkelijker op en heeft het geen last van drukpunten op de huid. Ook zal de hond zich comfortabeler voelen wanneer hij beschikking heeft over een eigen hoekje met een lekker kussen. Dit zal zijn eigen plaatsje worden, wat naar de hond zelf gaat ruiken en waar hij zich extra thuis zal voelen. Daarmee creëer  je als eigenaar een mooie locatie waar de hond zich kan terug trekken als het voor hem even teveel wordt. Bijvoorbeeld wanneer er visite in huis komt of wanneer hij even moet oppassen en een vertrouwd plekje zoekt. 

Aandachtspunten goed kussen

Wat is nou belangrijk in een goed hondenkussen, nou denk bijvoorbeeld aan het gemak van het reinigen bijvoorbeeld. Hier helpt het enorm als de hoes van het kussen los geritst kan worden en dat deze in de wasmachine kan. Dit helpt enorm om de levensduur van het kussen te vergroten. Ook de grootte en de dikte van het kussen zijn van belang. Een chihuahua zou kunnen verdrinken in een kussen van een meter breed, een St Bernard heeft net genoeg ruimte. Voor de dikte en stevigheid geldt ook dat een dun kussen voor een klein hondje al fijn kan zijn maar een grote hond zakt er misschien doorheen waardoor hij nog steeds op de harde ondergrond ligt.

 

Interieur?

Dan als laatste is er nog het menselijke ding, het moet immers in het interieur passen. Qua kleur en ontwerp is er volop keuze. Een paar handige dingen om af te wegen zijn wel; dat een licht kussen alle sporen van baggerpootjes na een fijne boswandeling laat zien en een zwart kussen alle haren van een lichte hond als sterren aan een heldere hemel tevoorschijn laat komen. Wat stoffen betreft is er ook heel veel keuze, van fluffy dikke stoffen tot glad leder. Hiervoor geldt dat bij een glad kussen de hond er eerder af glijd maar dat dit wel makkelijker te reinigen is ten opzichte van bijvoorbeeld een schapenvacht-achtige toplaag van het kussen. Waarbij de laatste dan natuurlijk wel weer warmer voor de hond.